Feliway

Producten van Feliway

Feliway geeft uw kat een veilig en vertrouwd gevoel. Feliway is verkrijgbaar als verdamper en spray en als Feliway scratch.

3 Feromonen in Feliway

Katten gebruiken naast hun lichaamstaal ook feromonen om met ons mensen en soortgenoten te communiceren. Feromonen zijn onzichtbaar en zijn er in 3 soorten: de kopjesferomonen, de moederferomonen en de pootjesferomonen. U ziet uw kat vast ook regelmatig met zijn kop schuren tegen meubels, deurposten en ook mensen. Daarbij laat uw kat een geruststellend stofje achter, de kopjesferomonen. Dit doen katten juist wanneer zij zich ergens prettig en op hun gemak voelen. Moederpoes verspreidt direct na de bevalling van haar kittens ook een geruststellend feromoon, het Cat Appeasing Pheromoon. Dat geeft de kittens een veilig gevoel. Katten herkennen dit feromoon levenslang als prettig en kalmerend. Wanneer katten krabben scheiden zij ook een stofje af, het Feline Interdigital Semiochemical ofwel het pootjesferomoon. Zo zijn de plekken waar de kat gekrabd heeft herkenbaar voor haar en altijd terug te vinden.

De behoeften van de kat

Katten hebben een aantal basale behoeften waaraan niet altijd kan worden voldaan.

 • Katten hebben behoefte aan veel ruimte. Zowel m aar zeker ook buiten willen katten graag de ruimte hebben. Aan deze behoefte kan natuurlijk niet altijd voldaan worden wanneer u bijvoorbeeld in de stad op een flat woont.
 • Katten willen graag 6-8 uur per dag eten zoeken. Aangezien de kat een op zichzelf levend roofdier is, willen ze graag zelf beslissen waar en wanneer ze eten zoeken. De meeste katten die onder ons leven krijgen op vaste tijdstippen hun bakje voer. Dat strookt dus niet met wat ze eigenlijk willen.
 • Katten willen rust. Rust en routine zodat ze iedere dag kunnen leven volgens een aantal vaste gewoontes en zo alle controle houden. In onze huizen staat vaak muziek aan, komt er visite, is er een druk gezinsleven en wat er al meer gebeurt. Daar zit een kat niet op te wachten.
 • Katten willen alles onder controle hebben. Dat heeft u vast wel eens gemerkt, een gesloten deur of raam is vaak een uitdaging voor een kat. Een kat wil niet beperkt worden in hun voorziening, ze willen een mogelijkheid om te ontsnappen en houden niet van de gesloten ruimtes waar in we ze vaak wel houden.
 • Vastigheid, stabiliteit en rust. Ja, dat is waar katten van houden. En dat staat vaak haaks op hoe wij mensen leven. We gaan dagjes weg, we maken reizen en we verhuizen... Vooral dat verhuizen, daar houden katten helemaal niet van. Weg alle routine en vaste gewoontes.

Hoe kan ik zien of mijn kat gelukkig is?

Wanneer een kat gestresst is dan is hij niet gelukkig. En dat willen we niet. Maar hoe weten we nu of een kat gespannen is? Dat laten katten vaak maar lastig zien.Toch geven ze vaak wel duidelijke signalen af.

 • Ze zijn luier en doen minder dan anders.
 • Ze gaan meer eten dan wel ze gaan juist minder eten en worden kieskeurig.
 • Ze sproeien op uw bank, stoelen en vaak ook op de muur.
 • Ze gaan krabben aan meubels, deurposten en muren.
 • Ze gaan zich verstoppen en zoeken minder contact met u.
 • Ze blijven likken aan hun vacht tot kalens toe.
 • Ze zoeken de confrontatie met andere katten meer op.

Feliway stelt uw kat gerust in stressvolle en nieuwe situaties

Feliway is een uitkomst om de stress bij uw kat te verminderen. Door die stress vermindering zal uw kat ongewenst gedrag, zoals vechten, sproeien, krabben en verstoppen minder dan wel niet meer gaan vertonen. En ja, daar wordt uw kat echt gelukkiger van.

Er zijn 4 soorten Feliway voor uw kat.

 1. Feliway Classic verdamper: hierdoor krijgt uw kat een veilig gevoel. Inzetbaar bij ongewenst gedrag zoals sproeien, krabben en angst.
 2. Feliway spray: stelt uw kat gerust tijdens reizen en biedt ondersteuning thuis waar nodig en gewenst. Dierenartsbezoek kan zo veel minder stressvol worden.
 3. Feliway Friends verdamper: vermindert spanningen en conflicten tussen uw kat en andere katten in uw huishouden. Inzetbaar bij staren, vechten, blokkeren en najagen.
 4. Feliway Scratch: zorgt er voor dat uw kat krabt op de plek die u wilt: de krabpaal en nergens anders.

 

4.8 van de 5 uit 39.835 beoordelingen
Goed telefonisch contact over de…

Goed telefonisch contact over de voorraad en vlotte levering.

klant C. can Heiningen, 03-11-19 09:54
Snelle bezorging en goed verpakt

Snelle bezorging en goed verpakt. Ook fijn dat er nog een snack voor de hond bij zit.

Annemie , 18-10-19 15:47
Snel geleverd en er zat een presentje…

Snel geleverd en er zat een presentje bij voor de hond.

De Boer, 20-10-19 08:01
Goede service en goede prijs

Goede service en goede prijs

Daisy Pincket, 22-06-19 17:06
Zeer tevreden van prijs kwaliteit…

Zeer tevreden van prijs kwaliteit verhouding

M Berko, 08-06-19 13:59
Totaal 0 Producten
Totaal 0 Producten
Geen resultaten gevonden voor dit filter
Totaal 0 producten